Drs. Bart van der Ploeg

Drs. Bart van der Ploeg

Bart is mensgericht, relatiegericht en resultaatgericht. Hij is positief ingesteld. Door goed te luisteren, oprechte interesse te hebben in mensen en door zijn enthousiasme is Bart in staat verbinding te maken met medewerkers, opdrachtgevers en organisatiedoelstellingen. Met een open, creatieve en frisse blik, levert Bart een bijdrage aan het realiseren van de visie en strategie van opdrachtgevers en weet hij goed de vertaalslag te maken naar commercie en klanten. Daarnaast is Bart goed in plannen en organiseren, waarbij hij het grote geheel niet uit het oog verliest.

Na zijn studie bedrijfswetenschappen heeft Bart in de afgelopen dertig jaar  diverse commerciële business-to-business functies bekleed, waarbij teamwork, nationaal en internationaal relatie- en contractbeheer, projecten en teams managen, training, coaching en resultaten halen centraal stonden. Hierbij heeft hij onder andere gewerkt als account manager/Senior Client Executive voor het account ABN AMRO Bank bij KPN/Getronics.  Bart's kerncompetenties zijn: analytisch, betrouwbaar, pro-actief, sociaal, klantfocus, kwaliteitsgericht, planmatig en georganiseerd werken, zelfstandig, creatief, geen 9-tot-5 mentaliteit en resultaatgericht.

Naast professional trainer en coach, is Bart ook actief als regiovertegenwoordiger voor Urgenda, een stichting die verduurzaming van Nederland door concrete acties, projecten, programma’s en samenwerkingsverbanden wil versnellen. Verder is Bart gemeenteraadslid in de gemeente Teylingen. Naast al zijn activiteiten is Bart ook Mentor Bedrijf & Samenleving Haarlem (vrijwilliger). Hierbij begeleidt hij kwetsbare jongeren in de leeftijd van 15 – 23 jaar bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. De jongeren zijn nog niet in staat zelfstandig een opleiding af te maken, startkwalificatie te behalen en op de reguliere arbeidsmarkt te participeren. Als mentor levert Bart een belangrijke bijdrage aan hun ontwikkeling.