Makheni Zonneveld

Makheni Zonneveld

Makheni Zonneveld

Zuid Afrikaanse top spreker woont nu in Nederland

Makheni Zonneveld  is een ‘people developer’, gespecialiseerd in Diversiteit en Management. In Zuid Afrika is Makheni bekend door haar talkshow op de nationale TV en inspirerende programma’s op TV, radio en magazines.  Zij vond zichzelf opnieuw uit toen ze in 2011 naar Nederland verhuisde. Voordat zij een succesvol spreker en ondernemer werd, was Makheni docent aan een lerarenopleiding, call centre manager, senior manager van een communicatie en marketing afdeling en was ze ook nog computerprogrammeur. Door deze ervaringen spreekt ze ieders taal.

Na haar studie marketing en communicatie (universiteit in Zuid-Afrika) heeft zij veel ervaring opgedaan als senior manager communicatie en marketing bij Transmed SA. De communicatie-tools die Makheni gebruikt zijn: spreken, faciliteren, storytelling, coaching en schrijven.  Haar laatste boek is ‘The Intersection – Where Storytelling, leadership and Diversity competency meet.’ (Nederlandse vertaling volgt binnenkort).

Makheni is Master Practitioner van Neethling Brain Instruments (NBI®) en licentiehouder van Breinvoorkeuren NBI®. Ze wordt beschouwd als een van de top 6 sprekers in Zuid-Afrika. Allereerst omdat bij haar de inhoud voorop staat; zij heeft zelf veel ervaring in het bedrijfsleven. Ten tweede omdat ze een unieke, inspirerende en amusante stijl heeft. En ten slotte omdat zij elke interventie op maat maakt.

Ondanks dat ze twee derde van haar leven onder apartheid in Zuid-Afrika heeft geleefd, heeft Makheni een verfrissende benadering van diversiteit. Haar ‘Beyond multiculturalism’ (Voorbij multiculturalisme) programma focust op het begrijpen van het WIJ tegenover ZIJ denken dat leidt tot WIJ tegenover ZIJ gedrag. Haar positieve boodschap wordt met de dag relevanter naarmate de wereld meer gepolariseerd raakt.