Nieuws

Nieuws

 

Een goede work-life balance door effectief timemanagement

12-05-2023

In onze moderne samenleving is het steeds lastiger om werk en privéleven gescheiden te houden. Door technologische ontwikkelingen zijn we altijd bereikbaar en lijkt er geen einde te komen aan onze to-do-lijstjes. Het vinden van een goede work-life balance kan dan ook een uitdaging zijn. Effectief timemanagement kan daarbij helpen.

lees meer

 

5 tips om duurzame inzetbaarheid te bevorderen binnen uw organisatie

20-03-2023

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor organisaties die hun werknemers willen behouden en betrokken willen houden. (NEA, 2021) Door te investeren in de duurzame inzetbaarheid van werknemers, kunnen organisaties niet alleen bijdragen aan het welzijn van hun medewerkers, maar ook aan hun eigen succes op de lange termijn. Hieronder volgen vijf tips om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen binnen uw organisatie.

lees meer

Werkstress en verzuim: Feiten & cijfers

18-01-2023

Werkstress en verzuim zijn al jarenlang een probleem op de werkvloer. Onderzoek toont aan dat werkgerelateerde stress een belangrijke oorzaak is van verzuim en zelfs kan leiden tot langdurige uitval (Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out, 2020). Ook het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (n.d.) en TNO (2021) benadrukken het belang van het voorkomen van werkstress en de negatieve effecten daarvan op het welzijn van werknemers en de economie als geheel. De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) (2021) toont aan dat in 2020 maar liefst 22% van de werknemers last had van burn-outklachten, waarvan een groot deel werkgerelateerd was.

lees meer

De impact van effectief management op de prestaties van een team

17-11-2022

Effectief management kan een enorme impact hebben op de prestaties van een team. Uit onderzoek blijkt dat teams met effectieve managers betere resultaten behalen en meer tevreden zijn over hun werk. Maar wat maakt een manager effectief en hoe kan dit de prestaties van een team beïnvloeden?

lees meer

De rol van leiderschap in veranderingstrajecten binnen een organisatie

20-12-2021

Verandering is een onvermijdelijk aspect van organisaties. Of het nu gaat om het implementeren van nieuwe technologieën, het herstructureren van afdelingen of het introduceren van nieuwe processen, verandering kan een grote impact hebben op een organisatie en haar werknemers. Leiderschap is daarom van cruciaal belang bij veranderingstrajecten.

lees meer

Het belang van persoonlijke ontwikkeling voor managers en leiders

17-06-2020

Uit onderzoek blijkt dat managers die investeren in hun eigen ontwikkeling beter presteren dan managers die dat niet doen (De Waal, 2016). Daarnaast hebben leiders die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling betere communicatieve vaardigheden en zijn ze beter in staat om medewerkers te motiveren en te inspireren (Zenger & Folkman, 2020).

lees meer