Onderwijs

Onderwijs

Kwalitatief goed onderwijs vanuit hoge verwachtingen en gelijke kansen voor alle leerlingen

Drs. Birgitha Bakker

 

“Mijn missie is om bij te dragen aan het goed voorbereiden van kinderen op vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt én bij te dragen aan hun sociale vorming en burgerschap door kwalitatief goed onderwijs vanuit hoge verwachtingen en gelijke kansen voor alle kinderen.”

Van interim-schoolleider tot strategisch advies

Heb je een interim-schoolleider nodig? Of behoefte aan een sparringpartner die je bijstaat in zaken als kwaliteitsmanagement, verandertrajecten, coaching & begeleiding en teamontwikkeling? Als orthopedagoog en vakbekwaam schoolleider met ruim 20 jaar aan ervaring in het onderwijs ondersteun ik basisscholen met raad én daad.

Naast ruime ervaring in diverse functies in het PO, heb ik ook ervaring als onderzoeker en docent bij het instituut Beleid en Management in de Gezondheidszorg, (onderdeel van de EUR, o.a. Organisatiemanagement en Kwaliteit en doelmatigheid) en als docent op een Pabo (InHolland Den Haag) help ik basisscholen met alle aspecten van het onderwijs. En van het doorvoeren van specifieke verandertrajecten tot het adviseren over het schoolbeleid als geheel. Van interim-directeur tot het coachen en begeleiden van (startende) intern begeleiders en schoolleiders.

Gedrag, leren en professionele ontwikkeling

Sinds 2014 ben ik ondernemer op het gebied van gedrag, leren en ontwikkeling. Van het begeleiden van afstudeeronderzoeken, het verzorgen van training en coaching in bedrijven en organisaties op het gebied van leiderschap, timemanagement en performance coaching tot het uitvoeren van opdrachten in het onderwijs, zoals projecten als IB-er en een verbetertraject op het gebied van onderwijskundig leiderschap en kwaliteitszorg. Naast vakbekwaam schoolleider ben ik geregistreerd als ZBO Intern Begeleider in het kwaliteitsregister van de LBBO en als CRKBO-docent.

Met een stevige persoonlijkheid en een groot hart voor kinderen en een passie voor onderwijskwaliteit, kan ik uw organisatie vanuit verschillende rollen ondersteunen op de volgende gebieden:

  • het verder ontwikkelen en bewaken van de onderwijskwaliteit en de zorgstructuur
  • het verder versterken van een professionele leergemeenschap/teamcultuur
  • het tijdelijk vervangen van een schoolleider

Ervaring / opdrachtgevers

Contact

Ben je aan het oriënteren op een incompany-traject, of heb je een andere vraag? Ik help je graag verder.

Stuur een email: birgitha.bakker@bakkervandermeij.nl

Of bel: Op werkdagen tussen 8.30u en 17.30u: 085 047 00 40