Vitaliteit

Vitaliteit

Meer energie op het werk

 Energieke medewerkers presteren gemiddeld ruim 40% beter. Maar hoe krijg je energieke medewerkers? Energiemanagement draait om het opladen van de drie ‘batterijen’ die elk mens heeft: een fysieke, een emotionele en een mentale. Wanneer mensen voldoening uit hun werk halen, voelen ze zich na een drukke werkdag moe, maar voldaan. Soms heb je die voldoening niet meer, omdat je te weinig tijd hebt om te herstellen. Bijna 2/3 van de Nederlanders heeft na het werk geen energie meer om dingen te doen. Dit blijkt uit een stresstest op de website van Fonds Psychische Gezondheid, die door meer dan 74.000 mensen is ingevuld. Bron: www.checkjewerkstress.nl. Vermoeidheid en gebrek aan energie zijn de eerste signalen dat het tijd is om in te grijpen.

Inhoud

Deelnemers worden zich bewust waar ze op het werk energie van krijgen en wat hen op het werk energie kost. Maar zij worden zich ook bewust van hun leefstijl en waar zij daarmee energie verliezen. Wat vooral van belang is, is hoe zij de energiebalans kunnen verbeteren. In deze één-daagse training krijgen de deelnemers inzicht in de achtergronden van vitaliteit en energie op het werk (= psycho-educatie), en leren zij hoe ze meer energie krijgen en hoe ze die goed over de dag kunnen verdelen. Daarbij krijgen de deelnemers praktische oefeningen en direct toepasbare tips.

Om de deelnemers te faciliteren in het toepassen van deze tips, hoort een follow-up standaard bij deze workshop. Hierbij krijgen de deelnemers gedurende vijf dagen, elke dag een tip in hun mailbox, welke ze direct kunnen toepassen. Zo blijft het onderwerp on top of mind en kunnen mensen zichzelf sturen en bijsturen.

Aanpak/werkwijze

Een eendaagse training over vitaliteit en meer energie op het werk kan een effectieve manier zijn om werknemers bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl en hen te leren hoe ze hun energieniveau kunnen verhogen om hun werkprestaties te verbeteren. De training kan worden opgesplitst in verschillende modules die gericht zijn op verschillende aspecten van vitaliteit en energiemanagement.

De eerste module kan bijvoorbeeld gericht zijn op het belang van voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging voor het behouden van een goede gezondheid. Hierbij kunnen deelnemers worden voorzien van praktische tips en adviezen om hun levensstijl te verbeteren.

De tweede module kan zich richten op het verhogen van de productiviteit en het behouden van energie gedurende de dag. Hierbij kan worden ingegaan op het belang van pauzes nemen, het verminderen van afleidingen en het optimaliseren van de werkomgeving.

Tijdens de training worden verschillende activerende werkvormen ingezet. Het doel van de training is om deelnemers bewust te maken van het belang van vitaliteit en hen te voorzien van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om hun energieniveau te verhogen en hun werkprestaties te verbeteren. Tijdens de training kunnen deelnemers bijvoorbeeld een persoonlijk actieplan opstellen om hun vitaliteit te verbeteren en hun werkprestaties te optimaliseren.

Resultaten

  • Meer inzicht in motivatie en drijfveren op het werk
  • Inzicht in energiebronnen en energievreters
  • Inzicht in hoe je je energiehuishouding op peil kunt houden
  • Concrete handvatten hoe je met meer energie kunt werken

Vragen?

Neem hier contact met ons op voor een persoonlijk opleidingsadvies.

Een heel positieve training, waar ik meteen enthousiast van werd.

Vooral het uitwisselen van tips met collega’s was heel fijn.”

Opdrachtgevers / ervaring

Hieronder een overzicht van enkele van onze opdrachtgevers/ervaring: