Meer energie op het werk

Meer energie op het werk

Meer energie op het werk

 Energieke medewerkers presteren gemiddeld ruim 40% beter. Maar hoe krijg je energieke medewerkers? Energiemanagement draait om het opladen van de drie ‘batterijen' die elk mens heeft: een fysieke, een emotionele en een mentale. Wanneer mensen voldoening uit hun werk halen, voelen ze zich na een drukke werkdag moe, maar voldaan. Soms heb je die voldoening niet meer, omdat je te weinig tijd hebt om te herstellen. Bijna 2/3 van de Nederlanders heeft na het werk geen energie meer om dingen te doen. Dit blijkt uit een stresstest op de website van Fonds Psychische Gezondheid, die door meer dan 74.000 mensen is ingevuld. Bron: www.checkjewerkstress.nl. Vermoeidheid en gebrek aan energie zijn de eerste signalen dat het tijd is om in te grijpen.

 

Inhoud

Deelnemers worden zich bewust waar ze op het werk energie van krijgen en wat hen op het werk energie kost. Wat vooral van belang is, is hoe zij de energiebalans kunnen verbeteren. In deze 1 ½ - 2 uur durende workshop krijgen de deelnemers inzicht in de achtergronden van energie op het werk (= psycho-educatie), en leren zij hoe ze meer energie krijgen en hoe ze die goed over de dag kunnen verdelen. Daarbij krijgen de deelnemers praktische oefeningen en direct toepasbare tips.

Om de deelnemers te faciliteren in het toepassen van deze tips, hoort een follow-up standaard bij deze workshop. Hierbij krijgen de deelnemers gedurende vijf dagen, elke dag een tip in hun mailbox, welke ze direct kunnen toepassen. Zo blijft het onderwerp on top of mind en kunnen mensen zichzelf sturen en bijsturen.

Aanpak/werkwijze

Deze positieve en energieke workshop wordt speciaal voor u op maat gemaakt. De specifieke onderwerpen en de duur wordt in overleg met u worden afgestemd. De duur kan variëren van 45 minuten tot een hele dag.

Uitgangspunten:

  • Je kiest je eigen leerdoelen
  • Wat je leert pas je direct toe in de praktijk
  • Academisch geschoolde trainers, dus je leert ook over de achtergronden van gedrag
  • De training is altijd op maat
  • Kleine groepen: dus voldoende individuele aandacht
  • Bij actieve deelname geldt een 100% tevredenheidsgarantie

Resultaten

  • Meer inzicht in motivatie en drijfveren op het werk
  • Inzicht in energiebronnen en energievreters
  • Inzicht in hoe je je energiehuishouding op peil kunt houden
  • Concrete handvatten hoe je met meer energie kunt werken

Vragen?

Neem hier contact met ons op voor een persoonlijk opleidingsadvies.

Een heel positieve training, waar ik meteen enthousiast van werd.

Vooral het uitwisselen van tips met collega’s was heel fijn.”

Opdrachtgevers / ervaring

Hieronder een overzicht van enkele van onze opdrachtgevers/ervaring: