Timemanagement

Timemanagement

Timemanagement

Met een training in timemanagement krijgen medewerkers meer rust en overzicht. De werk-privé-balans verbetert, en tegelijkertijd nemen de resultaten toe. De training bestaat aan de ene kant uit psycho-educatie over de achtergrond en oorzaken van ervaren werkdruk. In de individuele begeleidingsmomenten worden deelnemers op maat begeleid. Denk hierbij aan psychologische gespreksvoering, oefenen door middel van een rollenspel, het aanreiken van een artikel of simpelweg het aanpassen van instellingen op de computer. Elke deelnemer krijgt de begeleiding die het best bij hun eigen situatie/vraag past. Daarnaast krijgen de deelnemers ook praktisch toepasbare tips die op de werkplek worden geïmplementeerd.

Inhoud

We starten met de werking van het brein: prikkelverwerking, stress en de relatie met timemanagement. Daarna bespreken we de thema’s: organiseren en structureren van het werkproces en zelfmanagement.

De volgende stap is het agendabeheer. Waarvoor ben je verantwoordelijk, hoe stel je prioriteiten, hoe plan je je agenda in en maak je je werkvoorraad zichtbaar? Daarbij is niet alleen zelfmanagement van belang, maar ook communicatie met anderen. Omgaan met interrupties en effectief communiceren via diverse kanalen.

Om de opgedane kennis toe te passen in de dagelijkse praktijk, maken individuele gesprekken en werkplekbegeleiding onderdeel uit van het programma. In de gesprekken en tijdens de werkplekbegeleiding worden individuele accenten gelegd.

Aanpak/werkwijze

Deze training wordt op maat gemaakt. De duur kan variëren van een korte workshop van 45 minuten tot een volledig meerdaags programma. Bij een meerdaags programma vindt gedurende 4 maanden een follow-up plaats. De inhoud van de training wordt afgestemd op jouw leervragen. Daarom reserveren we voldoende tijd om jouw eigen vragen en ervaringen te bespreken.

Resultaten

  • Grip op je inbox
  • Een opgeruimde werkomgeving
  • Beter overzicht in werkzaamheden
  • Meer grip op interrupties en ad hoc situaties
  • Prioriteiten stellen en keuzes maken
  • Minder werkdruk
  • Een betere werk-privé-balans
  • Meer werkplezier!

Ik kom nu aan veel meer dingen toe,

terwijl ik me veel rustiger voel.”

Ervaring / opdrachtgevers

Contact

Ben je aan het oriënteren op een incompany-traject, of heb je een andere vraag? Ik help je graag verder.

Stuur een email: birgitha.bakker@bakkervandermeij.nl

Of bel: Op werkdagen tussen 8.30u en 17.30u: 085 047 00 40